Horgolt csillagok

Itt most hét nagyon szép hópehely alakú horgolt díszt mutatunk be. Nem túl időigényesek igy lehet belőlük késziteni párat akrár ajándékba is. Persze ezt is egy karácsonyi Burdából varázsoltam ide.
Méretek:
a táblázat szerint.
Hozzávalók: Opera 10-es és 20-as fehér pamut horgolófonal (Coats), a táblázat szerint; 1,5-es horgolótű a 10-es és 1-es horgolótű a 20-as fonalhoz

Model
Opera 10 fonal
Opera 20 fonal
33
-
9,5 cm (átmérő)
34
-
12 cm (átmérő)
35
6,0 cm (átmérő)
-
36
8,5 cm (átmérő)
-
37
10,5 cm (átmérő)
-
38
-
8,0 cm (átmérő)
39
-
7,0 cm (átmérő)

Minták: Minden leírásnál ott a letölthető minta is. Itt viszont a jelmagyarázat tölthető le.
Horgolás:
33-as modell: 10 levegőszemmel kezdjük, és egy láncszemmel zárjuk a kört. A horgolási rajz szerint dolgozunk, az utolsó körben a pikókat az alábbiak szerint horgoljuk: 4 levegőszem, majd 1 rövidpálca az 1. levegőszembe visszaöltve.
34-es modell: 8 levegőszemmel kezdjük, és egy láncszemmel zárjuk a kört. Az 1. körben meghorgoljuk a sugarakat, a vékony vonalak a horgolás irányát mutatják. A 2. körben minden sugárnál új szemmel kezdünk. A csillagot a 9. körrel fejezzük be .
35-ös modell: 8 levegőszemmel kezdjük, és egy láncszemmel zárjuk a kört. A csillagot a 4. körrel fejezzük be.
36-os modell: 8 levegőszemmel kezdjük, és egy láncszemmel zárjuk a kört. A csillagot a 5. körrel fejezzük be.
37+38-as modell: 6 levegőszemmel kezdjük, és egy láncszemmel zárjuk a kört. Az utolsó körben a pikókat az alábbiak szerint horgoljuk: 4 levegőszem és 1 láncszem visszaöltve az 1. levegőszembe.
39-es modell: 12 levegőszemmel kezdjük, és egy láncszemmel zárjuk a kört. A csillagot a 4. körrel fejezzük be. A kész horgolást formára igazitva feszitsük ki: ehez először rajzoljuk selyempapirra a megfelelő átmérőjű kört. a selyempapírt fektessük hungarocel alátétre, és nemrozsdásodó gombostűvel rögzitsük rá a horgolt csillagokat. Keményitővel vagy cukros vizzel keményitsük ki a kézimunkát.