Horgolt angyal

Egy újabb fantasztikus karácsonyi ötlet egy burdából. Az angyalkákat egyenként a fára is akaszthatjuk de a képen látható módon fel is fűzhetjük egy ilyen szép fűzért létre hozva.
Méret:
7,5 cm magas.
Hozzávalók: 1 gomolyag (kb 5 figurához elég) Lina 10 pamut fonal piros 46-os; fémszálas hímzőfonal Reflekta arany; 1,25-ös horgolótű; 1,5 cm-es vattagolyó ill. töltővatta.
Minták: Itt lehető őket letölteni A B és C.
Horgolás: Az A jelű leírás szerint egy szálgyűrűbe 9 rövidpálcát horgolunk.A 2. körtől a rövidpálcákat az előző kör rövidpálcáinak a hátsószálába öltjük. A 4. kör után további rövidpálcákat horgolunk, de az 5-8. körigszaporítás nélkül dolgozunk. A 8. kör után a fejbe becsúztatjuk a vattagolyót. A 9. körben a 3., a 7. és a 11. szemet lefogyasztjuk = 12 szem, a 10. kört a 9. szerint horgoljuk = 9 szem.
A figura felső részét a B jelű leírás szerint horgoljuk a fejhez. A 11. körrel kezdjük. A szárnyakhoz a 14. körben a 13. kör levegőszeméből formált íveit áthorgoljuk. Az 5. ív után 1 egyráhajtásos pálcát visszaöltünk az első ív előtti levegőszembe , lásd az a jelű nyílat. az 5. és a 6. ív között az egyráhajtásos pálcát láncszemmel hídaljuk át. A 10. ív után 1 egyráhajtásos pálcát horgolunk a 6. ív előtti levegőszembe, lásd a b jelű nyílat. Az íveket arany fonallal, rövidpálcával horgoljuk át, ehhez az első rövidpálcához az 1-6. ívet hözzákötjük és minden szembe 1 rövidpálcát horgolunk , a levegőszem ív köré 3 rövidpálcát.
A szoknyát a C jelű horgolásleírás szerint horgoljuk a felső részhez. A 16. körben levegőszemmel elválasztott 2-2 egyráhajtásos pálcát horgolunk a 15. kör vízszintes egyráhajtásos pálcái köré, és minden 2. láncszembe. A kör elején az első egyráhajtásos pálcát 3 levegőszemmel helyettesítjük. A kört a mintának megfelelően egészítsük ki, és a rajz szerint fejezzük be. a 26. körben a rövidpálcákat aranyfonallal horgoljuk. A szoknyát feszítsük ki és keményítsük ki.